úterý 29. listopadu 2016

Vánoční focení - vždy trochu jinak než ostatní:)

Na úvod musím říct, že od té doby, co se z nás stala opravdová rodina, se chodíme fotit poměrně často - alespoň ve srovnání s ostatními. Chci mít krásné vzpomínky na to, když byly děti malé, a chci abychom byli na fotkách všichni spolu. Což je u nás normálně poměrně velký problém, protože nikdo z rodiny to s naším megafoťákem neumí:) Proto jsme se naučili chodit k fotografům.

Musím podotknout, že jsme měli fakt velkou kliku a hned na začátku jsme natrefili na fotografy, se kterými jsme si fakt sedli - a to jak lidsky, tak hlavně "fotograficky". Kdo jste viděli některé naše fotky, tak vám je určitě hned jasné, že prostě nejsme ateliérové typy. Fotíme rádi venku nebo v přirozeném prostředí a hlavně nás moc nebaví pózovat. A naštěstí to podobně vidí i naši fotografové - takže naše focení probíhá zjednodušeně řečeno tak, že my si něco děláme a oni nás fotí. Pro nás opravdu ideální varianta. Ateliér jsme vyzkoušeli jednou a musím říct, že už nikdy více:)

Vánoční focení 2015...
... se fotilo u nás doma a dostali jsme se k němu víceméně náhodou. Hlavním cílem tohoto focení bylo zachytit pravou vánoční atmosféru, která panuje u nás doma a zachytit to, jak si Vánoce užíváme s naším tehdy ročním synkem. Původní plán byl, že budeme péct cukroví a zdobit stromeček. Začalo se pečením cukroví a vlastně ani nevím, jak se to stalo, ale po chvíli začala vzduchem létat mouka. Užili jsme si u toho velkou spoustu legrace a moučné škody jsme pak likvidovali ještě asi 2 týdny. Zdobení stromečku se fotilo až po téhle neplánované akci, takže pokud koukáte opravdu pozorně, můžete nám ve vlasech stále vidět stopy po mouce.














Vánoční focení 2016...
...bylo zase úplně jiné. Strašně se nám líbily výsledky loňského focení, ale pokud bychom to stejné fotili znovu, ztratilo by to kouzlo výjimečnosti, které ty fotky pro nás mají. Focení tentokrát probíhalo v lese u Liberce a byla fakt strašná kosa. I z tohoto důvodu bylo focení opravdu kraťoučké a musím říct, že i tak nám to stačilo na pořádně vymrznutí. Ale řekla bych, že to stálo za to a fotky se opravdu povedly. Můžete posoudit sami.










A jak to bude příští rok na Vánoce? Zatím netuším, ale uvidíme. Navíc nám do našeho malého týmu přibude jedna miminkovská posila, takže opět budeme slavit Vánoce, které budou pro někoho těmi prvními a nezapomenutelnými...

A co vy - absolvovali jste někdy vánoční focení? A čemu dáváte přednost?

Na závěr ještě nezbývá dodat, že autory fotografií jsou naši oblíbení a úžasní FOTOFIALOVI, kterým patří velký dík za nádherné zachycení našich rodinných okamžiků:)

Žádné komentáře:

Okomentovat