středa 22. března 2017

V Brně rozhodně nemusí být nuda - a to ani když je ošklivo

    Minulý víkend jsme trávili na návštěvě u přátel v Brně a jelikož nám počasí zrovna moc nepřálo, vyrazili jsme s dětmi na návštěvu hracího centra Bruno family park - oficiální stránky centra jsou tady. Hodně se mě ptáte, jak se nám tam líbilo, takže jsem se rozhodla sepsat "recenzi" z pohledu  maminky 2 a půl letého dítěte.


    Park jsme navštívili v sobotu za opravdu ošklivého děštivého počasí (navíc zrovna o víkendu, kdy byly v Brně jarní prázdniny), takže uvnitř bylo samozřejmě hodně plno (jindy to prý bývá o něco lepší). Přišli jsme hned v začátku otevírací doby (9:30), na recepci jsme vyřídili všechny náležitosti ohledně vstupu, vyfasovali náramek, který funguje jako peněženka a zároveň také jako klíč od skříňky na odložení věcí, a šlo se dovnitř.

    Vstupné se platí pouze za dítě a k němu mohou být dva dospělí lidé jako doprovod zcela zdarma, což je podle mě fakt super přístup - jinde jsme zatím vždy platili i my, a to poměrně vysoké částky. Vevnitř pak můžete pobýt libovolně dlouhou dobu - klidně až do konce otevírací doby ve 20:00. Vstupné do zábavního parku nás tedy za celou rodinu vyšlo na 350 kč (ve všední dny se platí méně), což mi přijde jako docela zkousnutelné:). Všechny atrakce uvnitř jsou pak v ceně - pouze na lodičky a autíčka (samozřejmě ty nejlepší atrakce) si musíte ještě zakoupit kupony po 20 kč za 5 minut zábavy. Z toho už je člověk nadšený o něco méně, ale pořád se to ještě dá:)

Lodičky - platba navíc

Autodrom - platba navíc

    Vstoupit můžete pouze v přezůvkách nebo ponožkách a dovnitř je zakázáno vnášet jídlo a pití (čehož jsem si všimla až teď při psaní článku). Nicméně, nemusíte se bát, že budete trpět hlady a žízní. V přízemí funguje restaurace, kde můžete zakoupit teplá i studená jídla a samozřejmě také nápoje. Tady velice oceňuju to, že nic neplatíte při objednání, nýbrž pouze přiložíte čipové hodinky, na které se vám útrata načte a všechno tedy zaplatíte najednou až při odchodu z centra (třeba i kartou) a vám tak odpadne nepříjemná starost s hlídáním peněženky:). Ještě také musím podotknout, že jídlo bylo výborné a za hodně rozumné peníze. Já si třeba objednala k obědu kuřecí řízek s bramborovou kaší a oblizovala jsem se snad až za ušima. Všechno bylo poctivě udělané a kaše byla fakt pravá domácí. Cena byla kolem 90 kč.

Pohled na centrum


A nyní už k tomu hlavnímu - k tomu, co můžete v parku navštívit a prožít:)

    Řekla bych, že nabídka je opravdu široká a každý zde určitě najde něco, co ho bude bavit. Najdete zde různé trampolíny, lanové a prolézací dráhy, "banánové" bludiště, skluzavky, lezeckou stěnu, podzemní bludiště, které vypadá jak z Harryho Pottera (vzpomeňte na Tajemnou komnatu - já jen pořád čekala, odkud se objeví bazilišek:) ) a mnoho dalšího.

V podzemním bludišti je to super


Pohled z podzemí vzhůru

Eli v mraveništi


    Dominantou centra je Čapí oko, na které musíte vylézt až do sedmého patra a můžete si zvolit dvě možnosti - buď půjdete po schodech (a pro těhotné je už to adrenalinový zážitek), nebo můžete lézt nahoru prolézačkami, po provazech atd. - prostě pravou dobrodružnou stezkou. Nahoře vás pak pak čeká skleněná vyhlídka (se skleněnou podlahou) na Brno a musím říct, že pro hodně lidí je to místo, kam rozhodně dobrovolně nevlezou:)

Čapí oko a naše rodinka


    S prcky ještě určitě doporučuji navštívit speciální místnost určenou pro nejmenší děti, kde se nachází ohromný bazén naplněný plastovými míčky, různé stavebnice, kostky, obchod, prolézačky a mnoho dalších věcí, se kterými se zabaví právě mrňousové.

    Všude po centru jsou umístěné pytle na ležení pro znavené rodiče (samozřejmě na ně mohou i dětští návštěvnící, ale ti na to asi nebudou mít čas:) ), kde můžete odpočívat, zatímco vaše děti řádí.



    Na závěr musím podoktnout, že podobná místa zrovna nevyhledávám a to z jednoho prostého důvodu -  tím je nevychovanost mnohých návštěvníků. Sami určitě víte, že pro spoustu rodičů dětská centra slouží jen k tomu, aby vypustili v ohraničeném prostoru své děti a pak už si jich ani nevšimnou. A tak i tady můžete potkat malé "hajzlíky" a tyrany, kteří strkají menší děti, berou jim hračky. Z tohoto důvodu je určitě potřeba obzvláště menší děti hodně hlídat a na atrakce chodit raději s nimi a případně si zjednat pořádek, když uvidíte, že se k nim někdo chová tak, jak se vám nelíbí. Místo je taky hodně hlučné, vše se tam pořádně rozléhá a víte, jak to je, když je na jednom místě moc dětí najednou - řev, řev, řev:) I přes to všechno ale rozhodně návštěvu centra doporučuju, jednou za čas je to super zábava, při které se děti dostatečně vyřádí. Já osobně bych ale raději šla spíše ve všední den, kdy bude méně návštěvníků:)

    Náš Eliášek si to tam užil, ale opravdu jsme se mu museli plně věnovat - pro malé děti to tam kvůli bezpečnosti (především kvůli rozdivočelým starším dětem a puberťákům) je docela náročné na uhlídání. A také bych řekla, že těch 2 a půl roku je taková minimální věková hranice, kdy má cenu tam s malým dítětem chodit, aby si to také pořádně užil.

Takže pokud půjdete, dávejte na své děti pořádně pozor, abyste si odnesli fajn zážitek:)


1 komentář:

  1. Něco trochu podobného máme tady ve Vídni - Bogi park, nejvetší kryté hřiště v Rakousku. Zkušenost jsem měla podobnou - malé je 15 měsíců a i když tam mají část 0-3 roky, měla jsem celou dobu pocit, že ji tam ušlapou... No radši zůstanu u menších heren, kam chodí menší děti (aspoň zatím). Ale bylo zajímavé si přečíst, jak to vypadá v Brně.

    OdpovědětVymazat