pátek 1. června 2018

Letní mámení s Dekkou v Českém ráji

   Poslední letní dny (kalendářně samozřejmě vím, že máme stále jaro - ale tohle má do jara hodně daleko) trávíme stále víc a víc času venku. Tobiášek už dorostl do období, kdy je s ním vážně sranda, rozumí všemu, co mu kdo říká a celkově musím říct, že si tohle "právě teď" doopravdy užíváme. Léto bylo mé nejoblíbenější roční období snad odjakživa, ale s dětmi to dostává ještě lepší rozměr. 


   Za naprosto skvělou věc považuju to, že Tobi vzal na milost kočárek, ale i tak se stále hodně nosí. Kočárek bereme do města, do obchodů, ale do přírody prostě vede nošení a šátky. Před nedávnem nám dorazila další krásná zásilka od Dekky, ve které byly hned dva testovací šátky. Hodně z vás mi stále píše o rady při výběru šátku (fakt si toho moc vážím a děkuji za projevenou důvěru) nebo se ptáte na mé zkušenosti jak se značkami, tak s konkrétními šátky. Pokud vás tedy zajímají šátky od Dekky, čtěte rozhodně dál. Tentokrát se společně podíváme na zoubek (nebo na nitě? ) šátkům:



Západ slunce na Jinolických rybnících s Oli


   Čas od času se stále někdo diví, že naše děti chodí spát pozdě - samozřejmě, že jsou dny, kdy bych byla nejradši, kdyby prckové usnuli už třeba v 7 večer, ale jako každá věc i tato má svá pozitiva. Díky tomu můžeme být alespoň venku dlouho a pozorovat společně třeba i západy sluníčka (prostě stále těžká romantička). Při jedné takové podvečerní rodinné idylce proběhlo testování Oli



   Tenhle šátek je složen ze 100% bavlny a má poměrně vysokou gramáž (cca. 330 g / m2), takže se hodí především pro těžší děti. Námi testovaný šátek ještě nebyl téměř zanošený, takže se s ním nepracovalo úplně nejlépe. Po zanošení to bude určitě "mazlík", ale i tak bych ho doporučila spíše zkušenějším nosičkám, které už mají něco navázáno. Určitě to taky není šátek, který bych doporučila pro úplně malinká miminka - na ně je zbytečně silný a pevný, takže neudělá tak příjemné hnízdečko, v jakém se novorozencům líbí nejvíce. Pro těžší děti však bude ideální volbou - Tobi váží aktuálně něco mezi 9,5 - 10 kily a úplně v pohodě nám stačil jednovrstevný úvaz. Barevně je tenhle šátek hodně zajímavý - kombinace fialové, modré a žluté se prolínají jedna v druhou a spojuje je motiv bílé barvy. Je to prostě hodně zajímavý, netradiční a neokoukaný duháček, který přitahuje pohledy lidí jak magnet.





Podvečer ve Valdštejnské lodžii s Terrou

   Před pár měsíci jsme se s Tobiáškem stali tvářemi pro naprosto dokonalý šátek Tilia Isla, který je vlastně starší sestrou (nebo bráškou?) této novinky. Už z tohohle důvodu jsem se na Terru moc těšila. Vzhledově se mi určitě líbí ještě více než výše zmiňovaný předchůdce a byla jsem teda moc zvědavá, jak na tom bude s nosícími vlastnostmi. 



   Šátek se skládá z bavlny (77%) a bambusu (23%) - což slibuje ideální materiálovou kombinaci do teplých dní, kterých nás doufám čeká hodně. Gramáž šátku je opět dost vysoká (cca. 320 g / m2), ale v porovnání s předchozím šátkem v článku je tenhle kousek od samého začátku měkkoučký, splývavý a neskutečně příjemný na dotek. Váže se úplně jednoduše, dotahuje se zlehounka, příjemně klouže. V úvazu hezky drží a i ve velkém vedru je prodyšný a udržuje komfort pro nosiče i nošence. Tenhle šátek hodnotím jako naprosto perfektní a ideální (samozřejmě) nejen do teplých letních dní. Vzhledově je nádherný, tmavší základ perfektně doplňuje duhový multikolor, který tvoří  hlavní vzor šátku.






   Předchozí šátek jsem doporučovala spíše pro větší děti, tady bych se nebála pořídit ani pro maličké miminko. Zároveň ale bude perfektní i pro těžší batole, jako je Tobiášek. Nebojím se říct, že Terra je takový ideální univerzální šátek, který člověk využije po hodně dlouhou dobu nošení.





I Dekka má vadu:)

   I tyto testovací šátky mě přesvědčily o tom, že Dekka má prostě skvělé šátky. Mají v podstatě jen jednu jedinou vadu - a tou je to, že jich je málo a strašně rychle se vyprodají. I když, z jiného úhlu pohledu tohle můžeme vnímat i jako velké plus, protože to prostě budou šátky, které nepotkáte každý den. 

   Pokud by vás zaujaly šátky hodnocené v této recenzi, tak rychle nakoukněte do eshopu, protože  tam najdete už jen pár posledních kousků k prodeji:)


Co bude dál?

   O Dekka šátcích jsem psala už v minulém článku - pokud jste nečetli a máte chuť, koukněte sem. Snad nebude vadit, když prozradím, že v příštích pár dnech se můžeme s Tobiáškem těšit na to, že budeme mít možnost poznat další šátky od Dekky a za sebe můžu říct, že obzvlášť na jeden z nich se neskutečně moc těším, protože ho považuju asi za nejkrásnější šátek, který jsem kdy viděla. Tipnete si, který to je?



Žádné komentáře:

Okomentovat