úterý 6. prosince 2016

Únikové hry - tip na dárek pro každého a bombastický zážitek

Pokud ještě stále tápete, co pořídit svým blízkým k Vánocům, mám pro vás jeden extra tip. Myslím, že to je dárek, který musí nadchnout naprosto každého, a pokud máte ve svém okolí někoho, kdo má rád zážitky, rád používá hlavu a selský rozum, jděte s chutí do toho. Za mě to je opravdu jedna z nejlepších aktivit, co jsem ve svém životě zažila:)

Jak vůbec únikové hry fungují?
Těchto her je u nás už poměrně velké množství a spousta z nich se od sebe hodně liší. Co ale mají společného? Každopádně se jedná o týmovou aktivitu - tyto hry jsou zpravidla koncipovány pro 2 - 5 hráčů. A jednoduše řečeno celá hra probíhá tak, že vás správce místnosti zamkne do vybraného prostředí a vaším jediným cílem je se za pomoci svých hlav, spolupráce a selského rozumu dostat ven. Postupně objevujete různé hádanky a úkoly - vyřešení každé z nich vás posune ve hře dál a odkryje vám další hádanku tak, až najdete klíč, který vás vypustí ven z místnosti a podle příběhu vám tak zachrání život. Na to dostat se ven však máte pouze určitý čas (většinou se pohybuje kolem 60 minut). Neděste se, spousta hádanek je poměrně složitých a vy jste po celou dobu ve spojení se správcem místnosti - buď pomocí mobilního telefonu, vysílačky,.... A máte tedy možnost požádat o nápovědu.

Zaručuju vám, že už po malé chvilce si přestanete myslet, že je to jen hra, a příběh vás naplno vtáhne do děje a nepustí vás z něj. Na určený čas se stanete malým dítětem, které mnohdy nevěří vlastním očím a budete překvapení, co vše si na vás tvůrci dokázali vymyslet.

Já se únikovek zúčastňuju se svým manželem a musím říct, že mi počet jen 2 osob naprosto vyhovuje. Nicméně zde platí, čím víc hlav, tím víc víte. Tím více nápadů vás napadne a pravděpodobně máte pak větší šanci dostat se dříve ven.

A nyní už ke konkrétním hrám, které jsem měla možnost si zahrát:

Tajemná pracovna - The Chamber


Moje první úniková hra. Díky hodině strávené v jednom starém pražském domě jsem se stala naplno pohlcená tímto koníčkem. Začátky pro nás byly trochu rozpačité, jelikož jsme moc nevěděli, co očekávat. Po malé chvíli jsme se však rozkoukali a už to jelo:)

Oficiální popis místnosti:

Ve starém domě v srdci Starého města Pražského na vás čeká pracovna nejmenovaného Pražského myslitele, cestovatele a badatele, jenž tento dům, ba přímo i prostor, kde se hra odehrává, skutečně od období První republiky obýval. Tento pán měl kolem sebe určitou auru tajemna a platil za velkého podivína. Dozvěděli jsme se o něm několik více či méně uvěřitelných příběhů, z nichž jeden stojí předobrazem dobrodružství, které tu na vás čeká.
Ocitnete se na počátku 20. století v jeho pracovně, která stejně jako on sám skrývá podivné tajemství. Tato prvorepubliková místnost, ačkoli vypadá vcelku normálně, se brzy ukáže být vším, jen ne běžnou pracovnou běžného člověka. Dokážete odhalit tajemství, která tato místnost ukrývá a dostat se z ní včas ven?

Žádné komentáře:

Okomentovat